top of page

Пішохідний бульвар "ПІВДЕННИЙ" у м. Дніпро

Номінації: Ландшафтна архітектура (реалізовано)
Назва проєкту: Пішохідний бульвар "ПІВДЕННИЙ" у м. Дніпро
Автор/автори проєкту: Филимонов С. Л., Каширіна Н. В.
Назва компанії: FILIMONOV & KASHIRINA architects
Email: kashirina.architect@gmail.com
Телефон: +380957381677
Рік реалізації проєкту: 2021
Країна та місто проєкту: Україна, м. Дніпро
Площа проєкту: 4630 м2

Пішохідний бульвар розташований в центральній частині міста, на вулиці Південній. Головною ландшафтною домінантою є штучний струмок, який тягнеться через бульвар. Він символізує підземну річку, яка протікає прямо під вулицею. Ця річка була захована під землею на початку ХХ століття. Струмок виготовлений із цільних блоків місцевого граніту. Його довжина 200м (на першому етапі реалізовано 100м).

Функціонально бульвар поділений на дві зони: транзитні - вздовж забудови, багатофункціональна зона посередині (відпочинок, тихі зони відпочинку, дитячий майданчик). Схема мощення бульвару має модульну ситку (4,8×4,8м). Це досягнуто різноманітною обробкою місцевого граніту.

У місці «з’єднання» двох бульварів розташована 7-метрова скульптура – Атлант. Він є символом самопробудження, звільнення від трьох головних життєвих обмежень: фізичного (розірвані кайдани на ногах), соціального (розірвані шнури на рівні сонячного сплетіння), та особистісного: (розірвані кайданами на рівні серця-легень). Скульптура виконана з бронзи. Автори скульптури – українські митці Єгор і Микита Зігури.

bottom of page